"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Marjalan koulun kaavaluonnos nähtävillä

« Takaisin

Keväällä 2018 käynnistetty Marjalan koulun kaavamuutos on edennyt luonnosvaiheeseen. Kaavaluonnos on nähtävillä 24.9.2018 saakka.

Luonnoksesta voi jättää palautetta vielä nähtävillä olon jälkeen, joka huomioidaan kaavaehdotusta laadittaessa.

Kaavamuutoksen tavoite on Marjalan koulun laajentaminen. Oppilasmäärä kasvaa 200–225 oppilaaseen. Koulun ja sen tontin laajentaminen tukevat Marjalan alueen uudisrakentamista ja asumista.

Marjalan koulun tilat ovat käyneet pieniksi asutuksen lisääntyessä. Koulun laajentaminen edellyttää koulun tontin laajentamista ja rakennusoikeuden lisäämistä. Suurin osa tontin laajennusta on etelälaidalla oleva ulkoliikunta- ja leikkialue, joka liitetään osaksi koulun tonttia. Se säilyy kuitenkin yleisessä käytössä iltaisin.

Uusia autopaikkoja rakennetaan Aurinkokadun varteen. Marjalantorille tehdään pieni pysäköintialue erityisesti saattoliikenteelle.

Koulun laajennus mahdollistaa tilojen monipuolisen iltakäytön. Tiloissa toimivat koulupäivien jälkeen iltapäiväkerho, Marjalan asukasyhdistys ja kansalaisopisto. Uusi liikuntasali mahdollistaa entistä monipuolisemman käytön entistä useammalle käyttäjäryhmälle.

Kaavaehdotus pyritään saamaan valmiiksi ja kaupunginvaltuuston päätettäväksi vuoden 2018 aikana. Laajennuksen rakennussuunnittelu alkaa syksyn aikana. Alueen muutostyöt aloitetaan vuonna 2019 ja ne valmistuvat vuoden 2020 loppuun mennessä. Aurinkokadun varren pysäköintialueen rakentamista ei ole vielä ajoitettu.

Kaavaluonnokset ja lisätiedot:
www.joensuu.fi/marjalan-koulu

Päivitetty 21.09.2018

« Takaisin