DSC_0084 vene ja aula.jpg Stefan de Batselier
DSC_0072 aini.jpg Stefan de Batselier
DSC_0023 sotilaat.jpg Stefan de Batselier

Pohjois-Karjalan museo

Pohjois-Karjalan museo Hilma sijaitsee aivan Joensuun keskustassa, Carelicumissa. Museon pysyvät näyttelyt kertovat Pohjois-Karjalan ja osittain myös Laatokan Karjalan alueiden historiasta. Carelicumin ensimmäisessä kerroksessa on vaihtuvien näyttelyiden tila, jossa järjestetään vuosittain 3-5 teemanäyttelyä.

 

 

 

Näyttelynvaihto, avaamme ystävänpäivänä uuden näyttelyn:

Vuoden 2018 näyttelykalenteri löytyy täältä

Pulamasta punkkariin – museon juhlakirja nyt myynnissä

Pulamasta punkkariin -satavuotisjuhlakirjassa museon historiaa ja kokoelmien moninaisuutta tuodaan esille erilaisten teemojen kautta. Kirja ei ole tarina museosta, vaan se kertoo siitä, kuinka museon kokoelmat heijastavat ajan kulkua. Millainen oli Pohjois-Karjala Suomen itsenäisyyden kynnyksellä? Miten ja millaisia esineistä museon kokoelmiin kerättiin sata vuotta sitten, entä nykyään? Mitä kokoelmista löytyy, kun aiheena on metsä ja puu?

Runsaasti kuvitettuun teokseen on valittu museon valokuvakokoelmista sekä rakastettuja että ennen julkaisemattomia kuvia. Yksittäisten esineiden tarinat kuvineen tuovat tuulahduksen tavallisten joensuulaisten ja karjalaisten elämästä niin vuosikymmenien takaa kuin lähihistoriastakin.

Kirjan hinta on 25 €.

 

Päivitetty 17.01.2018
« Takaisin

Magical Creatures 27.10.2017 klo 15-17

« Takaisin

Magical Creatures – kansainvälinen tapahtuma Pohjois-Karjalan museossa

27.10.2017 klo 15-17

Kansainvälinen vapaaehtoisryhmä Karelia Friends järjestää taika-teemaisen tapahtuman Pohjois-Karjalan museossa 27.10.2017. Tapahtumassa on työpajoja lapsille ja vapaaehtoisryhmän jäsen Bongkot Kangaspunta kertoo taikuudesta ja shamanismista. Lisäksi on luvassa englanninkielinen taikaesineistöön keskittyvä opastettu kierros museon näyttelyissä.

Tapahtuma on englanninkielinen ja maksuton.

Ohjelma:

Klo 15-17

Non stop –työpaja museon ensimmäisessä kerroksessa. Työpajassa kurpitsan kaiverrusta sekä taikateemaista askartelua lapsille.

Klo 15

Karelia Friends -ryhmän vapaaehtoinen Bongkot Kangaspunta kertoo taikuudesta ja shamanismista Juuret pystymetässä –näyttelyssä museon ensimmäisessä kerroksessa.

Klo 16

Taikaesineisiin keskittyvä opastus Pohjois-Karjalan museon näyttelyissä. Opastus on englanninkielinen. Kierros alkaa Juuret pystymetässä –näyttelystä museon ensimmäisestä kerroksesta.

Lisätietoja:

Pohjois-Karjalan museo Hilma

pohjoiskarjalanmuseo@jns.fi

050 520 2762

 

Magical Creatures

27.10.2017 at 3pm-5pm

International volunteer group Karelia Friends organizes an event on magic on Friday 27th of October 2017 at North Karelian Museum Hilma. The event includes workshops for children and Karelia Friends volunteer Bongkot Kangaspunta's talk on magic and shamanism and a guided tour at the museum in english.

 

No entrance fee to the event.

Program:

3pm-5 pm

Non stop workshop including pumpking carving and Halloween themed arts and crafts for children at museum's workshop room at the first floor.

At 3 pm

Bongkot Kangaspunta talks of magic and shamanism at the first floor's exhibition hall

At 4 pm

Guided tour to the magical objects of the North Karelian museum's exhibitions.

The museum's jubilee exhibition Juuret pystymetässä (roots in a tall forest) begins with a display of old magical items. Generally, no expansive magic collections have ended up in museums, but written descriptions of these have been preserved. The guided tour is in english and starts form the first floor's exhibition hall.

 

Additional information

Pohjois-Karjalan museo Hilma

pohjoiskarjalanmuseo@jns.fi

050 520 2762

 

Päivitetty 23.10.2017

« Takaisin

AUKIOLOAJAT

Ma-pe 10-17
La-su 10-15
Lisätiedot ja poikkeukset

 

YHTEYSTIEDOT

pohjoiskarjalanmuseo@jns.fi

Puh. 0505202762

ma-pe klo 9-15.

Henkilöstön yhteystiedot

 

Mitäs tykkäsit?

Auta meitä palvelemaan paremmin. Anna kommenttisi sivuston toimivuudesta!

Haluaisitko antaa myös kirjallista palautetta?

Kyllä vain! Ei tällä kertaa.

Kiitoksia palautteestasi!