"Vaikuttava kokoelma, toimiva näyttelyarkkitehtuuri ja mielettömän piristävä näyttely! Suosittelen täysillä kaikille!"

Naiseus nettisivut.png
OnninArkadia_slider_780x305.jpg

Joensuun taidemuseo Onni

Taidemuseo Onni sijaitsee Joensuun ydinkeskustassa, torin kupeessa. Museossa järjestetään vuosittain useita korkeatasoisia näyttelyitä. Myös omat kokoelmat avaavat kiinnostavia näköaloja kansalliseen ja kansainväliseen taideperintöön.

Ajankohtaista

Naiseus-näyttelyn yleisöopastukset

Seuraavat yleisöopastukset Kerttu Horilan ja Ilona Niemen Naiseus-näyttelyyn 27.6., 4.7. ja 11.7. klo 18. Opastuksen kesto on noin 30 minuuttia ja se sisältyy museon pääsymaksuun. Lue lisää.
 

Juhannuksen poikkeusaukioloajat

Torstaina 21.6. museo on avoinna kello 10-15. Perjantaista sunnuntaihin 22.-24.6. museo on suljettu. Hyvää juhannusta!

 

Heinäkuussa työpajoja kaikenikäisille!
 

Suuri maalaustapahtuma 10.7. klo 12-16, Projekti-tila
Kuvataiteen päivänä 10.7. taidemuseolla järjestetään Suuri maalaustapahtuma, jonka luontoaiheiseen työpajaan ja yhteiseen taideteokseen voivat ottaa osaa kaikenikäiset. Työpaja on tarjolla tasatunnein klo 12, 13, 14 ja 15. Vapaa pääsy!

Maalauksen laboratorio 11.-12.7. klo 12-15, juhlasali
Keskiviikkona ja torstaina 11.-12.7. Maalauksen laboratorio -työpajassa maalataan eriskummallisilla tavoilla ilman siveltimiä ja tehdään jännittäviä kokeita väreillä. Työpaja toimii nonstop-periaatteella taidemuseon juhlasalissa. Vapaa pääsy! Lue lisää

 

 

Päivitetty 18.06.2018
« Takaisin

Lasten Taidepolku Onni

« Takaisin

Lasten Taidepolku Onni

Lasten Taidepolku Onni on uusi väline kuvataidekasvatukseen varhaiskasvatuksessa. Taidepolku on koko Joensuun kaupungin varhaiskasvatuksen käytössä ja päiväkodit saavat lainata aineistoa Rantakylän päiväkodista maaliskuusta 2016 lähtien. Taidepolku on suunnattu varhaiskasvatusikäisille 4-6-vuotiaille lapsille, mutta sitä voi soveltaa myös nuoremmille. Lapset saavat kokemuksia taiteen tarkastelusta taiteen tekemiseen ja itseilmaisuun.

Taidepolku sisältää viisi Joensuun taidemuseo Onnin teoksista tehtyä digitaalista jäljennettä, joihin on suunniteltu päiväkodeissa tai perhepäivähoidossa tehtäviä harjoituksia, sekä kolmen teoksen taidemuseo Onnissa tehtävän osuuden. Aineisto tuo taidetta päiväkotiryhmien ulottuville silloin, kun museovierailu ei ole mahdollinen, ja samalla se innostaa taidemuseossa vierailuun. Ohjekansiosta löytyvät ohjeet työskentelyyn päiväkodissa ja taidemuseoretkellä.
 
Teokset on valittu yhdessä lasten kanssa. Kuvajäljennösten aiheet liittyvät maisemamaalaukseen, asetelmaan, täplämaalaukseen, abstraktiin taiteeseen ja muotokuvaan. Harjoitukset syventävät kokemista ja kehittävät luovuutta. Päiväkodissa lapset tutustuvat kuvataiteen eri välineisiin, materiaaleihin ja työskentelytapoihin. Museossa kohteeksi valittuja maalauksia ja veistoksia voidaan lähestyä piirtämisen, toiminnallisten harjoitusten ja saduttamisen kautta. Valmiit harjoitukset ovat vain yksi tapa toimia, jokainen voi rakentaa polun lapsiryhmän tarpeiden tai mielenkiinnon pohjalta. Vain mielikuvitus on rajana! 
 
Taidepolun ovat tehneet opinnäytetyönä Karelia-ammattikorkeakoulun sosiaalialan varhaiskasvatuskelpoisuuden opiskelijat Sanna Ahponen-Käyhkö ja Maarit Huovinen yhteistyössä Joensuun taidemuseo Onnin ja Rantakylän päiväkodin kanssa.
 
Lisätietoja:
Sanna Ahponen-Käyhkö, sahponen@yahoo.com   
Maarit Huovinen, maarit.huov@gmail.com 
Outi Suoranta, Joensuun taidemuseo Onni, outi.suoranta@jns.fi 
Mirja Uski, Rantakylän päiväkoti, mirja.uski@jns.fi 
 
Päivitetty 05.03.2016

« Takaisin

Joensuun taidemuseo Onni
Kirkkokatu 23
80100 Joensuu
puh. (013) 337 5388
taidemuseo@joensuu.fi

 
Avoinna
Tiistai 10-16
Keskiviikko 10-20
Torstai-sunnuntai 10-16
Maanantaisin suljettu
Liput 3-7 € 

facebook.com/joensuuntaidemuseo Instagram: taidemuseojns Twitter: TaidemuseoJNS Joensuun museot: Vitriinien välistä -blogi

Mitäs tykkäsit?

Auta meitä palvelemaan paremmin. Anna kommenttisi sivuston toimivuudesta!

Haluaisitko antaa myös kirjallista palautetta?

Kyllä vain! Ei tällä kertaa.

Kiitoksia palautteestasi!

Naiseus nostolaatikko.jpg

Kesänäyttely Naiseus: Kerttu Horila & Ilona Niemi 24.5.-16.9.2018

Lue lisää »
OnninArkadia_nostolaatikko.jpg

Onnin Arkadia: Maalauksia Italiasta, Kreikasta ja Bromarvista. Studio, 3. krs.

Lue lisää »
museokortti_laatikko.jpg

Museokortti - Vuoden mittainen kulttuurimatka.

Lue lisää »
Joensuun Kulttuuriklubi liity logo

Uutiskirje kulttuuritapahtumista ilmestyy kahden viikon välein.

Lue lisää »