"Vaikuttava kokoelma, toimiva näyttelyarkkitehtuuri ja mielettömän piristävä näyttely! Suosittelen täysillä kaikille!"

JTM_Fragmentteja_Slider.png
OnninArkadia_slider_780x305.jpg
taidepyoraily_banneri.jpg

Joensuun taidemuseo Onni

Taidemuseo Onni sijaitsee Joensuun ydinkeskustassa, torin kupeessa. Museossa järjestetään vuosittain useita korkeatasoisia näyttelyitä. Myös omat kokoelmat avaavat kiinnostavia näköaloja kansalliseen ja kansainväliseen taideperintöön.

Ajankohtaista

Tommi Toija tavattavissa 25.4. klo 18
Kuvanveistäjä Tommi Toija on tavattavissa Fragmentteja-näyttelynsä yhteydessä taidemuseolla keskiviikkona 25.4. klo 18. Taiteilijatapaaminen sisältyy museon pääsymaksuun. Tervetuloa tutustumaan, kuulemaan ja kysymään!

Fragmentteja-näyttelyn yleisöopastukset
Viimeinen yleisöopastus Tommi Toijan Fragmentteja-näyttelyyn sunnuntaina 13.5. klo 14. Opastus sisältyy museon pääsymaksuun.

Antiikki, sukupuoli ja seksuaalisuus 16.5. klo 18
Teemaopastuksella pureudutaan sukupuolen ja seksuaalisuuden teemoihin antiikissa taidemuseon kokoelmateosten kautta. Oppaana toimii taidehistorian tohtorikoulutettava Ville Hakanen Helsingin yliopistosta, opastus sisältyy pääsymaksuun. Lue lisää.

Poikkeuksia aukioloaikoihin
Taidemuseo on poikkeuksellisesti suljettu vapunpäivänä 1.5.
Keskiviikkona 9.5. museo suljetaan jo klo 15. Helatorstaina 10.5. museo on suljettu.

 

 

Päivitetty 19.04.2018
« Takaisin

Lasten Taidepolku Onni

« Takaisin

Lasten Taidepolku Onni

Lasten Taidepolku Onni on uusi väline kuvataidekasvatukseen varhaiskasvatuksessa. Taidepolku on koko Joensuun kaupungin varhaiskasvatuksen käytössä ja päiväkodit saavat lainata aineistoa Rantakylän päiväkodista maaliskuusta 2016 lähtien. Taidepolku on suunnattu varhaiskasvatusikäisille 4-6-vuotiaille lapsille, mutta sitä voi soveltaa myös nuoremmille. Lapset saavat kokemuksia taiteen tarkastelusta taiteen tekemiseen ja itseilmaisuun.

Taidepolku sisältää viisi Joensuun taidemuseo Onnin teoksista tehtyä digitaalista jäljennettä, joihin on suunniteltu päiväkodeissa tai perhepäivähoidossa tehtäviä harjoituksia, sekä kolmen teoksen taidemuseo Onnissa tehtävän osuuden. Aineisto tuo taidetta päiväkotiryhmien ulottuville silloin, kun museovierailu ei ole mahdollinen, ja samalla se innostaa taidemuseossa vierailuun. Ohjekansiosta löytyvät ohjeet työskentelyyn päiväkodissa ja taidemuseoretkellä.
 
Teokset on valittu yhdessä lasten kanssa. Kuvajäljennösten aiheet liittyvät maisemamaalaukseen, asetelmaan, täplämaalaukseen, abstraktiin taiteeseen ja muotokuvaan. Harjoitukset syventävät kokemista ja kehittävät luovuutta. Päiväkodissa lapset tutustuvat kuvataiteen eri välineisiin, materiaaleihin ja työskentelytapoihin. Museossa kohteeksi valittuja maalauksia ja veistoksia voidaan lähestyä piirtämisen, toiminnallisten harjoitusten ja saduttamisen kautta. Valmiit harjoitukset ovat vain yksi tapa toimia, jokainen voi rakentaa polun lapsiryhmän tarpeiden tai mielenkiinnon pohjalta. Vain mielikuvitus on rajana! 
 
Taidepolun ovat tehneet opinnäytetyönä Karelia-ammattikorkeakoulun sosiaalialan varhaiskasvatuskelpoisuuden opiskelijat Sanna Ahponen-Käyhkö ja Maarit Huovinen yhteistyössä Joensuun taidemuseo Onnin ja Rantakylän päiväkodin kanssa.
 
Lisätietoja:
Sanna Ahponen-Käyhkö, sahponen@yahoo.com   
Maarit Huovinen, maarit.huov@gmail.com 
Outi Suoranta, Joensuun taidemuseo Onni, outi.suoranta@jns.fi 
Mirja Uski, Rantakylän päiväkoti, mirja.uski@jns.fi 
 
Päivitetty 05.03.2016

« Takaisin

Joensuun taidemuseo Onni
Kirkkokatu 23
80100 Joensuu
puh. (013) 337 5388
taidemuseo@joensuu.fi

 
Avoinna
Tiistai 11-16
Keskiviikko 11-20
Torstai-sunnuntai 11-16
Maanantaisin suljettu
Liput 3-5 € 

facebook.com/joensuuntaidemuseo Instagram: taidemuseojns Twitter: TaidemuseoJNS Joensuun museot: Vitriinien välistä -blogi

Mitäs tykkäsit?

Auta meitä palvelemaan paremmin. Anna kommenttisi sivuston toimivuudesta!

Haluaisitko antaa myös kirjallista palautetta?

Kyllä vain! Ei tällä kertaa.

Kiitoksia palautteestasi!

toija_nostolaatikko.jpg

Tommi Toija: Fragmentteja 15.2.-13.5.2018.

Lue lisää »
OnninArkadia_nostolaatikko.jpg

Onnin Arkadia: Maalauksia Italiasta, Kreikasta ja Bromarvista. Studio, 3. krs.

Lue lisää »
museokortti_laatikko.jpg

Museokortti - Vuoden mittainen kulttuurimatka.

Lue lisää »
Joensuun Kulttuuriklubi liity logo

Uutiskirje kulttuuritapahtumista ilmestyy kahden viikon välein.

Lue lisää »