"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Koskikadun pysäkkialue tarkoitettu vain linja-autoille

« Takaisin

Nykyisillä linja-autopysäkeillä Koskikadulla Carelicumin edessä pysäköidään yhä henkilöautoja. Tämän vuoksi pysäkkejä käyttävät linja-autot joutuvat välillä pysähtymään ajokaistalle matkustajien jättämiseksi.

Tilanne on linja-automatkustajille turvaton ja linja-autonkuljettajien työtä haittaava. Ajokaistalle pysähtynyt linja-auto tukkii samalla muun liikenteen kaistalla.

Kaupunki lisää Koskikadulle muistutukseksi linja-autojen pysäkeistä ja pysäköintikiellosta tiedottavat kyltit.

Pysäköintijärjestelyjä muutettiin kesällä

Torin ympäristön linja-autopysäkit keskitettiin Koskikadulle kesällä 2018 ja autopaikat poistettiin Koskikadulta Torikadun ja Kirkkokadun väliltä. Carelicumin eteen Koskikadulle jätettiin muutoksessa kolme inva-autopaikkaa. Kauppatorin alle valmistui syksyllä noin 400 autopaikkaa, joista on esteetön hissiyhteys maanpinnalle Koskikadun varteen.

- Uusiin liikennejärjestelyihin tottuminen vie aikansa", toteaa kaavoituspäällikkö Juha-Pekka Vartiainen.


- Kaupunki tavoittelee muutoksilla kaikille käyttäjäryhmille toimivaa ja saavutettavaa liikekeskustaa. Parannuksia on tehty jalankulkijoille, pyöräilijöille, bussimatkustajille ja henkilöautoilijoille, Vartiainen jatkaa.

Monien muutosten keskellä autoilijoiden on syytä olla tarkkana ja olla luottamatta omaan muistiin. Liikennemerkit ovat voineet vaihtua edellisen käynnin jälkeen. Noudattamalla liikennemerkkien määräyksiä varmistetaan kaikille turvallinen ja tarkoituksenmukainen liikkuminen alueella.

Pysäköintipaikat ovat lisääntyneet liikekeskustassa merkittävästi

Liikekeskustan pysäköintipaikkojen määrä on lisääntynyt noin 450 autopaikalla. Kauppatorin ja Toriparkin rakentamisen yhteydessä poistui noin 100 autopaikkaa torilta ja katujen varsilta. Samalla Toriparkkiin rakennettiin yleiseen käyttöön noin 400 autopaikkaa ja Niskaparkin autopaikkamäärä lisääntyi noin 150:llä pysäköintitalon rakentamisen myötä. Pysäköintipaikkoja on runsaasti eri puolilla liikekeskustaa.

Uusien autopaikkojen hinnoittelu noudattaa 1. vyöhykkeen kadunvarsipaikkojen hinnoittelua. Kadunvarsipaikoilla 1. vyöhykkeellä on yhden tunnin aikarajoitus. Pysäköintitaloissa voi sen sijaan pysäköidä ilman aikarajoitusta.

Päivitetty 13.12.2018

« Takaisin