"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Keskustan Rauhanpuisto uudistui

« Takaisin

Joensuun pohjoisen ruutukaavan reunassa olevaa Rauhanpuistoa on uudistettu parin viime vuoden aikana, ja työ alkaa olla valmis.

Uudistustyö alkoi jo viime vuonna, kun puiston läpi paljon käytetty pyörätie uudistettiin puna-asfalttiseksi pyörätieksi ja päällystetyksi jalkakäytäväksi.

– Puiston läpi on aina liikuttu pyörillä, se on hyvä reitti Esimerkiksi Mutalan suunnasta keskustaan, kertoo puistosuunnittelija Paula Lamminsalo.

– Uudistettu pyöräbaana ja sen ylittävät suojatiet lisäävät alueen turvallisuutta, kun puistossa liikkuu läpiajon lisäksi myös esimerkiksi viereisellä hautausmaalla kävijät, lisää Lamminsalo.

Korpisoturi-patsaan ympäristö ja puistokäytävät uudistettu

Puiston vieressä sijaitsevan Joensuun hautausmaan sankarihauta-alue uudistettiin viime vuonna. Tätä samaa henkeä on nyt laajennettu myös kaupungin puiston puolelle, kun Korpisoturi-patsaan ympäristö ja puistokäytävät uudistettiin puiston remontissa.

Patsaan sisäosalle on asennettu liuskekiveystä, ja etuosan kukkaistutuksiin on valittu graniittisen istutusaltaan sisälle rauhallinen ja juhlava jaloruusuistutus, jotka osaltaan korostavat puiston luonnetta hautausmaan vieressä. Patsaan molemmin puolin on aseteltu graniittilaatat, joihin on muistitietojen perusteella merkitty 3 200 raja- ja laatokankarjalaisen sankarivainajan, sekä sotilaiden että lottien, nimet ja iät paikkakunnittain.

Puiston uudistuksessa sieltä poistettiin muutamia huonokuntoisia puita ja pensaita, uudistettiin nurmialueita ja korostettiin hautausmaan sisäänkäyntien kohtia istuskelu- ja laatoitusalueilla.

Puiston kalusteet, penkit, roska-astiat ja pyörätelineet, ovat kaupungin design-manuaalin mukaisesti väritykseltään tummanharmaita. Penkit ovat kiinteästi asennettuja ja puupintaisia.

Puiston perusparannuksen hinta oli noin 350 000 euroa, ja rakennustyön teki kaupungin tekninen keskus. Puiston kesä- ja talvihoito kuuluu myös tekniselle keskukselle.

Pyörätie kuuluu kaupungin korkeimpaan hoitoluokkaan eli on yksi kaupungin niin sanotuista laatukäytävistä.

Päivitetty 08.11.2018

« Takaisin