Uutisia ja tiedotteita

Joensuun kaupungin hyvinvointipalveluihin haetaan

KAUPUNGINORKESTERIN INTENDENTTIÄ

Tehtäviin kuuluu orkesterin toiminnan taiteellinen ja taloudellinen johtaminen. Intendentti vastaa taiteellisesta suunnittelusta, kapellimestarien ja solistien kinnittämisestä, yhteyksistä Suomeen ja ulkomaille, toiminnan tuloksellisuudesta sekä työyhteisön kehittämisestä.

Kelpoisuusehtona tehtävään on ylempi korkeakoulututkinto, laaja suomalaisen ja kansainvälisen musiikkielämän tuntemus, hyvät yhteydet alan toimijoihin sekä kokemusta johtamis- ja hallintotyöstä sekä monipuolinen kielitaito.

Palkkaus kunnallisten virka- ja työehtosopimusten mukaan.

Tehtävään valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä selvitys terveydentilastaan.

Tehtävä täytetään 1.1.2019 tai sopimuksen mukaan.

Tehtävässä on 6 kuukauden koeaika.

Hakuaika päättyy 31.8. klo 15.00.

Tehtävää haetaan sähköisesti Joensuun kaupungin internet -sivuilla osoitteessa: http://www.joensuu.fi/rekrytointi, josta löytyy myös täydellinen hakuilmoitus ja sähköinen hakemuslomake.

Lisätietoja tehtävästä antaa virka-aikana kulttuurijohtaja Sari Kaasinen puh. 050 302 0563, sähköposti: sari.kaasinen@joensuu.fi.
« Takaisin

Kaupunginorkesterin syksy on yhtä juhlaa

« Takaisin

Syyskaudella 2018 Joensuun kaupunginorkesteri juhlii musiikilla. Joensuun orkesteriyhdistyksen perustamisesta tulee kuluneeksi 65 vuotta, ja saman verran täyttää myös orkesterin kunniakapellimestari Atso Almila. Marraskuussa orkesteri osallistuu koko perheen konsertillaan Joensuun kaupungin 170-vuotisjuhlintaan.

Syyskausi alkaa Joen yössä perjantaina 24.8. Carelicumin aulan ilmaiskonsertein. Carelia-salissa sinfoniset sävelet soivat jälleen torstaina 13.9. Tuolloin Jurjen Hempelin johtamana upeaääninen baritoni Gabriel Suovanen tulkitsee Sibeliuksen yksinlauluja ja nautitaan Einojuhani Rautavaaran Cantus Arcticuksen soinneista. Lapsille ja lapsenmielisille on to 20.9. Huvipuisto-lastenkonsertissa tarjolla vauhtia, kilpailuja ja yllätyksiä.

Solisteina syksyn mittaan vierailevat esim. Concertgebouw-orkesterin konserttimestari Vesko Eshkenazy ja pianisti Nino Gvetadze. Kapellimestareina nähdään mm. suomalaisia eri ikäpolvien tähtiä, kun johtamaan vuorollaan saapuvat Eero Lehtimäki ja Ralf Gothoni. Atso Almilan 65-vuotisjuhlakonsertti on vuorossa torstaina 15.11. Konsertissa nuori viulisti Essi Höglund tulkitsee Sibeliuksen viulukonserton ja Atson omasta sävellystuotannosta kuullaan Sinfonia nro 4.

Yksi syyskauden kohokohta on Joensuun kaupunginorkesterin ja Karjalan valtionfilharmonian sinfoniaorkesterin yhteisesiintyminen marraskuun alussa. Liki 90-soittajainen orkesteri mahdollistaa kerrankin romantiikan suurteoksen, Rahmaninovin toisen sinfonian esittämisen Joensuussa.

Toinen suurtapaus on lauantain 24.11. koko perheen piirroselokuvamusiikin konsertti Viidakosta jääpalatsiin Joensuu Areenalla. Konsertti on osa Joensuu 170 -juhlintaa. Diandran rinnalle lavalle nousevat nuoret solistit valitaan koelaululla kesäkuun alussa.

Joulukuun alussa nautitaan kamarikonsertissa mm. harpun soinneista. Kauden päättää perinteinen Uudenvuoden konsertti, jossa tällä kertaa nostetaan malja uudelle vuodelle orkesterin entisen konserttimestarin, Jani Lehtosen kanssa.

www.joensuu.fi/orkesteri/syksy2018


« Takaisin