"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Kauppatorin kaavamuutos ratkaisee torin liikerakennusten rakentamisen ja sijainnin

« Takaisin

Nyt käynnistyvällä Kauppatorin asemakaavan muutoksella ratkaistaan kauppahallin tai muun liike- ja palvelurakennuksen rakentaminen ja sijoittuminen torille. Kaavamuutosta on hakenut Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) loppukeväästä 2018. Kauppatorin uudistus ja torin alle rakennettu Toriparkki valmistuivat vuoden 2018 lopulla.

PKO:n tavoitteena on siirtää kauppahalli-tyyppisen liike- ja palvelurakennuksen rakentamispaikka torin pohjoislaidalle. Voimassa olevassa asemakaavassa kauppahalli-rakennuksen paikka on torin etelälaidalla. Paikka tai paikat ratkaistaan asemakaavan muutoksella.

Kauppatorin kaavamuutokseen yhdistetään jo aiemmin käynnistetty Vesikioskin asemakaavan muutos. Ratkaistavana ovat siis myös Keskuspuiston ja Keskusaukion alueen käyttö kesäaikaisille ja ympärivuotisille kahvioille ja Pankkitalon rakennussuojelu.

Kaupunki järjestää kaavahankkeesta yleisötilaisuuden torstaina 31.1.2019 klo 18.00 alkaen Carelicumin auditoriossa (Torikatu 21 C). Kaavahanketta koskeva osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 24.1.–18.2.2019 välisen ajan.

Kaupunki selvittää kaupunkilaisten näkemyksiä Kauppatorista ja sen mahdollisesta rakentamisesta myös erillisellä kyselyllä, joka on avoinna verkossa 24.1.–18.2.2019. Kyselyn tuloksia käytetään kaavahankkeen tukena.

Kauppatorin kaavaluonnos on nähtävillä kesällä 2019. Kaupunginvaltuuston päätettäväksi kaavaehdotus tullee loppuvuodesta 2019. Rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan vuonna 2020, todennäköisemmin vuonna 2021.

Päivitetty 11.01.2019

« Takaisin