"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Joensuun strategia kommentoitavaksi

« Takaisin

Joensuun kaupungin strategialuonnos on avattu kommentoitavaksi. Kehittämisideoita haetaan kaupunkilaisilta, henkilöstöltä ja päättäjiltä.

Strategian pohjana on vastuullinen taloudenpito. Keskeisillä toimialoilla elinvoimassa, hyvinvoinnissa ja kaupunkiympäristössä on omat tavoitteensa. Näiden lisäksi keskusteluun on nostettu neljä strategista teemaa, jotka liittyvät työllisyyteen ja yritysystävällisyyteen, kestävään kehittämiseen, vetovoimaan ja yhdessä tekemiseen.

Valmistelussa ollut jo mukana 5000 kaupunkilaista

Joensuun strategian taustaksi on koottu tietoa ja kokemuksia kaupunkilaisilta, henkilöstöltä ja päättäjiltä. Asiakaskokemuksia on kerätty muun muassa päivähoidon asiakaskyselyllä, koululaisten hyvinvointikyselyllä ja järjestökyselyllä. Kaikkiaan valmistelussa on ollut mukana yli 5000 kaupunkilaista ja lähes sata yhdistystä.

Konsernistrategiassa myös kaupungin yhtiöt

Joensuu tekee ensimmäistä kertaa konsernistrategiaa, joka koskee myös kaupungin yhtiöitä (mm. Opiskelija-asunnot Joensuun Elli Oy, Joensuun Kodit Oy, Joensuun tiedepuisto Oy, Josek Oy, Puhas Oy, Saimaan Satamat Oy ja Joensuun Pysäköinti Oy). Strategia koskettaa yli 3000 työntekijää ja hyvin monenlaisia palveluja kirjastoista ja uimahalleista kadunrakennukseen, koulutukseen ja puistojen hoitoon. Strategiassa tullaan linjaamaan pääsuunnat siitä, mihin Joensuun kaupunki panostaa tulevina vuosina.

Stragia päätökseen syksyn aikana

Kaupunginvaltuuston on tarkoitus päättää asiasta syksyn aikana. Strategiaa toteutetaan vuoden 2017 loppuun mennessä laadittavilla toimeenpano-ohjelmilla, joissa strategian linjaukset muuttuvat käytännön toimiksi.

Huhtikuun vaaleissa valittu uusi kaupunginvaltuusto aloitti strategiatyönsä heti toukokuun alussa. Valmistelua on jatkettu muun muassa valtuuston iltakoulussa ja koulutuksissa sekä kaupunginhallituksessa. Työ jatkuu ensi viikolla talous- ja strategiaseminaarissa.

Strategialuonnos, tulokset ja kommentointimahdollisuus

Strategialuonnos, tiivistelmä tutkimusten ja selvitysten tuloksista sekä yksityiskohtaiset tulokset löytyvät osoitteesta www.joensuu.fi/strategia. Sivulla strategiaa voi myös kommentoida.


« Takaisin