"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Osallistu koulutuskyselyyn, voit voittaa liput Ilosaarirockiin!

« Takaisin

Joensuun kaupunki on juuri julkaissut kyselyn, joka on suunnattu kaikille Pohjois-Karjalassa koulutuksen eteen työtä tekeville. Kyselyllä selvitetään muun muassa kuinka laajalle levinnyttä eri organisaatioissa on kansainvälinen yhteistyö, tutkimus- ja kehitystyössä mukana oleminen sekä liiketoimintaan ja yrittäjyyteen liittyvät aiheet. Lisäksi halutaan selvittää tärkeimmiksi koettuja tulevaisuuden kehittämisteemoja.

Kysely toteutetaan yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston, Karelia-ammattikorkeakoulun ja Riverian kanssa. Kysely on avoinna 10.6. asti.

Kyselyn toteuttaa Innolink Oy, ja siihen pääsee osallistumaan täällä: www.research.innolink.fi/tutkimus/joensuu/2241/

Vastaajien kesken arvotaan lippuja Ilosaarirockiin

Kesälomaa odottavia koulutusalan ammattilaisia kannustetaan osallistumaan arpomalla vastaajien kesken kymmenen lippua Ilosaarirock -festivaaliin. "Tämä on meille tärkeä taustaselvitys tulevaa kehitystyötä ajatellen. Odotan todella paljon yliopiston ja muiden oppilaitosten kanssa tehtävältä yhteistyöltä. Kaupungilla on tässä aktiivinen rooli.", toteaa kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Selvitys liittyy kaupungin ja yliopiston sekä muiden oppilaitosten uudenlaiseen ja entistä tiiviimpään yhteistyöhön. Itä-Suomen yliopisto haluaa rakentaa Joensuuhun Suomen monipuolisimman opettajankoulutuskeskittymän niin, että kaupungin koulut ja henkilöstö ovat aiempaa enemmän kehitysyhteistyössä mukana. Kaupungin hyvinvoinnin kehittämisjohtajana aloittaa kesäkuun alussa kasvatustieteen tohtori Jani Kaasinen muun muassa näitä tehtäviä silmällä pitäen.

Pohjois-Karjalassa laaja-alaista koulutus- ja opetusalan osaamista

Pohjois-Karjalassa työskentelee koulutuksen eteen lähes 5 000 ihmistä. Joensuuhun keskittynyt koulutus- ja opetusalan osaaminen on huomattavan laajaa ja kattaa kaikki asteet varhaiskasvatuksesta yliopistoon. Kaupunkilaisista neljäsosa on opiskelijoita. Vastikään julkaistiin uusi Joensuun koulutusalan osaamista esittelevä nettisivusto www.edupark.fi.

Päivitetty 30.05.2018

« Takaisin