"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Joensuu saa lahjoituksena muraalimaalauksen. Valitse värit!

« Takaisin

Joensuun keskustaan maalataan elokuun aikana jättimäinen muraali eli seinämaalaus. Teos tulee Tori- ja Suvantokadun kulmaan osoitteeseen Torikatu 17.

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Tikkurila lahjoittaa muraalin kaunistamaan ja elävöittämään suomalaisten elinympäristöä neljään kaupunkiin, Vantaalle, Ouluun, Joensuuhun ja Jyväskylään. Kaikki muraalimaalaukset ovat suomalaisten taiteilijoiden suunnittelemia ja toteuttamia.

Kaupunkilaiset saavat päättää värit

Joensuun muraalin maalaa joensuulainen kuvataiteilija Katja Kouvalainen. Kaupungin asukkaat saavat päättää muraalin värit Tikkurila Oyj:n järjestämässä äänestyksessä.

Käy äänestämässä väriä täällä:
www.facebook.com/Tikkurila

Äänestys on käynnissä sunnuntaihin 13.8. asti.

Muraalimaalaus on parhaillaan lupakäsittelyssä ja teoksen on tarkoitus valmistua Joen Yö -tapahtumaan mennessä.

– Olemme luonnollisesti otettuja, että olemme Joensuuhun saaneet lahjoituksena teoksen. Joensuu on viime vuosina panostanut kovasti kaupunkitaiteeseen, ja muraali on erittäin tervetullut elävöittämään kaupunkikuvaa, kommentoi Joensuun kaupungin kaavoituspäällikkö Juha-Pekka Vartiainen.

Kaupunki- ja katutaide elää meillä nousukautta

– Kaupunki- ja katutaide elää myös täällä Joensuussa nousukauttaan. Muraali kaupungin keskustassa herättää varmasti kiinnostusta ja tuo paljon kävijöitä tutustumaan kiinteistöön, jatkaa Joensuun kaupungin tapahtumapäällikkö Markku Pyykkönen.

DecoraDoran yrittäjä-taiteilija Katja Kouvalaisen seinämaalauksia löytyy niin kodeista, yrityksistä kuin julkisista tiloista. Kouvalaisen mukaan värit ja viihtyisä ympäristö vaikuttavat ihmisten hyvinvointiin, ja hänen tavoitteenaan on tuoda taide kaikkien saataville.

– Tämä on minulle taiteilijana ainutlaatuinen tilaisuus, kun pääsen tekemään Suomen juhlavuoden kunniaksi valtavan teoksen. Kiitokset Tikkurilalle ja ennakkoluulottomalle kiinteistöyhtiölle tästä mahdollisuudesta, kommentoi Kouvalainen.

Päivitetty 10.08.2017

« Takaisin