"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Joensuu mukana Barcelonan Biocities Forum 2018 -tapahtumassa

« Takaisin

Euroopan metsäinstituutti (EFI) ja Joensuun kaupunki järjestävät Biocities Forum 2018 -tapahtuman keskiviikkona 14.11.2018 Barcelonassa. Tapahtuma keskittyy metsien ja biotalouden ratkaisujen mahdollisuuksiin kestävien kaupunkien rakentamisessa. Yhtenä keskeisenä aiheena ovat puurakentamisen mahdollisuudet.

Biocities Forum 2018 jatkoa Helsingin Bioeconomy Investment Summitille

Biocities Forum 2018 -tapahtumassa on joukko nimekkäitä puhujia. Puhujia ovat muun muassa Ruotsin entinen pääministeri Göran Persson, Euroopan komission ympäristöasioista vastaavan pääosaston varajohtaja Joanna Drake sekä Michael H. Ramage Cambridgen yliopistosta.  

Tapahtumassa puhuvat myös Joensuun kaupungin strategiajohtaja Janna Puumalainen ja Euroopan metsäinstituutin johtaja Marc Palahi. Moderaattorina toimii Economist-lehden James Astill.

Osana tapahtumaa EFI järjestää tiedotusvälineille oheistilaisuuden, johon osallistuu edustajia kolmestatoista maailmanluokan tiedotusvälineestä. Mukana ovat muun muassa Washington Post, BBC Future, NBC ja Deutsche Welle.

Tapahtuma on jatkoa Helsingissä joulukuussa 2017 järjestetylle Bioeconomy Investment Summitille, joka keräsi noin 500 osallistujaa. Bioeconomy Investment Summit käsitteli biotalouden mahdollisuuksia ja kehitysnäkymiä. Nyt järjestettävä Biocities Forum keskittyy kaupunkien rooliin biotaloudessa ja kestävässä kehityksessä.

Tapahtuman muita yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Euroopan komissio.

Biocities Forum järjestetään Smart City Expon yhteydessä

Joensuussa vahvaa osaamista metsäbiotaloudessa

Itä-Suomen yliopisto, EFI, Luonnonvarakeskus, Suomen ympäristökeskus ja Karelia-ammattikorkeakoulu muodostavat Joensuuhun maailmanluokan metsäalan tutkimuskeskittymän. Alueella on 500 metsäbiotalouden yritystä.

Joensuun kaupungin esimerkkejä biotaloudesta ja kestävästä kehityksestä ovat mm. vihreän rahoituksen kohteina toteutetut Karhunmäen ja Nepenmäen koulut, Karhunmäen kouluun pilotoitu hiilijalanjälkeä seuraava oppimisympäristö, rakenteilla oleva 14-kerroksinen Suomen korkein puukerrostalo sekä muut puurakentamisen esimerkkikohteet, lähes pelkästään biopohjainen kaukolämmitys, symmetrisen kaupungin kehitysnäkymät sekä edelläkävijyys innovatiivisissa julkisissa hankinnoissa. Joensuulla on yksi Euroopan kunnianhimoisimmista tavoitteista olla hiilineutraali jo vuonna 2025.

Joensuulla on yksi Euroopan kunnianhimoisimmista tavoitteista olla hiilineutraali jo vuonna 2025.

Päivitetty 12.11.2018

« Takaisin