"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Joensuu ja PKO järjestävät työntekijöiden lapsille kesähoitoa

« Takaisin

Joensuun kaupunki ja Pohjois-Karjalan Osuuskauppa järjestävät yhdessä työntekijöidensä alakouluikäisille lapsille kesähoitoa kesäkuun ajaksi. Työntekijöiden lasten kesähoitoa kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa. Vastaavaa ei ole tiettävästi järjestetty missään muussa kunnassa Suomessa. Jatkosta päätetään kokeilusta saatujen kokemusten perusteella.

Kesähoidon tavoitteena on helpottaa työntekijöiden perheiden lasten kesähoidon järjestelyjä ja antaa perheille paremmat mahdollisuudet viettää lomaa yhdessä.

- Ohjattu päiväleiritoiminta on erittäin hyvä vaihtoehto niissä tilanteissa, kun vanhemmat eivät itse pysty olemaan kotona lapsensa kesäloma-aikana. Kohtuuhintaisten leiriviikkojen tarjoaminen alakouluikäisille on erittäin perheystävällinen palvelu. Tällaisen monimuotoisille perheille suunnatun kunnan tukeman palvelun toivoisi leviävän koko Suomeen, kertoo hankepäällikkö Lassi Köppä Väestöliitosta.

Kesähoito järjestetään Joensuussa päiväleiritoimintana Noljakan koulun ja Sinkkolan kotieläinpihan alueilla. Toiminnasta vastaavat kaupungin varhaiskasvatuksen ammattilaiset, joiden apuna on Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän opiskelijoita. Leiripäivän aikana lapsille tarjotaan lämmin ruoka ja välipala. Lapset ovat myös vakuutettuja. Työntekijät maksavat lasten kesähoidosta 30 euroa / viikko.

Kaupunki ja PKO mukana Väestöliiton ohjelmassa

Sekä Joensuun kaupunki että PKO ovat mukana Väestöliiton perheystävällinen työpaikka –ohjelmassa. Perheystävällisyydessä kyse on sekä asenteista että teoista, joilla otetaan huomioon sekä erilaiset perheet että niiden elämäntilanteet osana työpaikan käytäntöjä.

- Perheystävällisyyttä on esimerkiksi tämä kokeilu, jossa järjestämme yhdessä PKO:n kanssa työntekijöidemme alakouluikäisille lapsille kesähoitoa kesäkuuksi, Joensuun kaupungin henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen sanoo.

- Uskomme siihen, että jokainen meistä haluaa onnistua työssään ja kotielämässään. Kun nämä kaksi osa-aluetta saa yhdistettyä mahdollisimman sujuvasti, silloin kaikki voittavat, PKO:n henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen jatkaa.

Perheystävällisyydessä on kyse hyvin pitkälle asenteista eli siitä, että työpaikalla voidaan avoimesti puhua erilaisista perheistä ja perhetilanteista sekä niistä elämän hetkistä, jolloin joustoja tarvitaan. Tällaisia hetkiä ovat esimerkiksi ne, kun lapsi aloittaa päivähoidon tai koulun, tai jos joku perheessä sairastuu vakavasti.

Muita käytännön tekoja lasten kesähoidon lisäksi ovat esimerkiksi mahdollisuus tehdä lyhennettyä tai joustavaa työaikaa tai pitää perhevapaita.

Joensuun kaupunki on lisäksi parantamassa mahdollisuuksia etätyön tekemiseen sekä väljentämässä työajan liukumia. Toteutuessaan nämä uudistukset mahdollistaisivat viikon töiden tekemisen neljän päivän aikana.


« Takaisin