"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Joensuu 170 vuotta -juhlalogo julki

« Takaisin

Joensuun kaupunki täyttää 170 vuotta marraskuun 29. päivä. Vuotta juhlistamaan on suunniteltu Joensuu 170 vuotta -juhlalogo.

Juhlavuoden logo muistuttaa kaupungin pitkästä historiasta. Logon väreiksi valittiin kaupungin viralliset värit: punainen, musta ja valkoinen. 170 vuotta on sijoitettu Joensuu-logon O:n sisälle. Taustalla on kaupungintalon tornin siluetti.  Logosta on johdettu myös ikoninen pyöreä tunnus.

- Halusimme juhlia vuotta virallisilla väreillä ja laitoimme pinkin syrjään. Logon selkeä, jopa moderni ote sopii hyvin ilmeeseemme, viestintäpäällikkö Reeta Knuuti kertoo.

Logon on suunnitellut graafinen suunnittelija Outi Vornanen mainostoimisto Fabriikista.

Tutustu logoon Joensuu 170 vuotta -sivulla.

Juhlavuoden ohjelma painottuu syksyyn

Vuoden juhlinta painottuu syksyyn ja ohjelma täydentyy matkan varrella.  Juhlavuoden aloittaa jo kuitenkin kesän korvalla 1.6. klo 18 päivänä perinteikäs Suven avaus. Monen suosikkilaulu Suvilaulu Joensuulle tekee comebackin ja juhlavuotta varten on sävelletty myös ihan uusi kappale Kesä-Joensuu.

Pohjois-Karjalan museo Hilmassa avataan syyskuun lopussa juhlanäyttely Joensuun torista, joka valmistuu syksyllä. Taide oli aikoinaan torilla suosittu myyntiartikkeli, ja Taistelevat metsot -taulua kopioitiin myyntiin maalareiden toimesta. Kaupunkilaiset voivat lainata oman Taistelevan metsonsa juhlanäyttelyyn. Tällöin voi ottaa yhteyttä Pohjois-Karjalan museo Hilman amanuenssiin Iiris Heinoon, puh. 050 351 8608 tai iiris.heino@joensuu.fi.

Kansalaisopisto järjestää syys-marraskuussa luentosarjan Joensuun suunnittelusta ja arkkitehtuurista, kaupungin merkkihenkiköistä ja kaupungin synnystä.

Kaupungintalo avaa ovensa kaupunkilaisille marraskuussa, ja lauantaina 24.11. Joensuu Areenassa järjestetään Viidakosta jääpalatsiin -konsertti piirroselokuvien musiikista. Lavalla nähdään muun muassa Diandra ja Itä-Suomen yliopiston kuoro JOY kaupunginorkesterin kanssa.
Päivitetty 09.05.2018

« Takaisin