"Vaikuttava kokoelma, toimiva näyttelyarkkitehtuuri ja mielettömän piristävä näyttely! Suosittelen täysillä kaikille!"

JTM_Backstage_slider.png
Parviainen_slider.png
JTM_Kaski_Slider.png
taidetestaajat_slider.jpg

Joensuun taidemuseo Onni

Taidemuseo Onni sijaitsee Joensuun ydinkeskustassa, torin kupeessa. Museossa järjestetään vuosittain useita korkeatasoisia näyttelyitä. Myös omat kokoelmat avaavat kiinnostavia näköaloja kansalliseen ja kansainväliseen taideperintöön.

Vuonna 1894 valmistunut arkkitehti Theodor Deckerin piirtämä rakennus palveli klassisena lyseona vuoteen 1974. Taidemuseona yksi Joensuun tunnetuimmista maamerkeistä on toiminut vuodesta 1981 lähtien. Vuonna 2012 taidemuseo täytti 50 vuotta ja sai erisnimen Onni. Nimen takana on akateemikko Onni Okkonen, jonka merkittävät taidekokoelmat museo omistaa. Tervetuloa tutustumaan näyttely- ja kokoelmatarjontaamme sekä muuhun toimintaamme!
 

Ajankohtaista

Backstage-näyttelyn opastukset 
Backstage-näyttelyyn järjestetään yleisöopastuksia läpi kesän. Opastuksen kesto on noin 30 minuuttia ja se sisältyy pääsymaksuun. Seuraavat opastukset ke 23.8. ja 13.9. klo 17.
 
Joen yö 25.8. 
Joen yönä taidemuseo on avoinna klo 15-22 ja museoon on koko illan vapaa pääsy. 
  • Onni suosii rohkeaa klo 19 & 20.30
    Kolme kummallista rooliopasta ja Sisaruet-kuoro johdattavat taidemuseon pysyvien kokoelmien pariin. Opastuksen kesto on noin puoli tuntia.
  • Juhlasalin ohjelma
    klo 16.00 Konservatorio Joen yössä
    klo 18.15 Kamarikuoro Kaisku
    klo 19.00 ISLO:n avoimet tanssijamit
 

 

 
« Takaisin

Järnefeltin Kaski Joensuun taidemuseossa 19.9.-22.10.2017

« Takaisin

Ateneumin rakastetuimpiin kuuluvat klassikot – Eero Järnefeltin Raatajat rahanalaiset / Kaski (1893) ja Helene Schjerfbeckin Toipilas (1888) – lähtivät Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi kiertueelle yhteentoista suomalaiseen taidemuseoon. Kiertue tuo Järnefeltin teoksen myös Joensuuhun, Kaski on esillä Taidemuseo Onnissa 19.9.-22.10.2017.

Teos on Järnefeltin tunnetuin ja yksi Suomen taiteen kultakauden ikoni. Tunteisiin vetoava teos herätti jo valmistumisensa aikoihin keskustelua köyhän väestön oikeuksista, ja se onkin yksi yhteiskuntakriittisimmistä suomalaisista kansankuvauksista. 
 
Kaski kuvaa vanhaa viljelysmenetelmää: kaskeamalla eli puut polttamalla saatiin hedelmällistä viljelysmaata. Järnefelt maalasi kuvauksen savolaisen maatalonväen raskaasta aherruksesta osittain ulkona, kaskiaukiolla. Hän käytti maalaustyön edetessä apunaan myös malleista ja maisemista ottamiaan valokuvia. Teos on nimetty kansalliseepos Kalevalan säkeen mukaan: "Tuop' on piika pikkarainen, raataja rahanalainen".
 
Luonto ja todellisuus olivat Järnefeltille maalaustaiteen todelliset lähteet. Kasken kanssa samaan aikaan näytteillä on Joensuun taidemuseoon talletettuja Järnefeltin Koli-aiheisia teoksia.
 
Päivitetty 07.08.2017

« Takaisin

Joensuun taidemuseo Onni
Kirkkokatu 23
80100 Joensuu
puh. (013) 337 5388
taidemuseo@jns.fi

 
Avoinna
Tiistai 10-16
Keskiviikko 10-20
Torstai-sunnuntai 10-16
Maanantaisin suljettu
Liput 3-7 € 

facebook.com/joensuuntaidemuseo Instagram: taidemuseojns Twitter: TaidemuseoJNS Joensuun museot: Vitriinien välistä -blogi

Mitäs tykkäsit?

Auta meitä palvelemaan paremmin. Anna kommenttisi sivuston toimivuudesta!

Haluaisitko antaa myös kirjallista palautetta?

Kyllä vain! Ei tällä kertaa.

Kiitoksia palautteestasi!

backstage_laatikko.jpg

Backstage - kesän rokkaavin taidenäyttely 18.5.-17.9.2017

Lue lisää »
parviainen_laatikko.jpg

Parviaisen matkassa Pohjois-Afrikkaan, Studio, 3. kerros

Lue lisää »
museokortti_laatikko.jpg

Museokortti - Vuoden mittainen kulttuurimatka.

Lue lisää »
Joensuun Kulttuuriklubi liity logo

Uutiskirje kulttuuritapahtumista ilmestyy kahden viikon välein.

Lue lisää »