"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Ilosaareen istutetaan tulevaisuuden kuusi

« Takaisin
Joensuun vastaremontoituun Ilosaareen istutetaan Tulevaisuuden kuusi perjantaina 6.7.2018 alkaen kello 10. Tulevaisuuden kuusen istuttamisesta vastaavat Grand Old Rockers of Joensuu, Kerubi, Eno-verkkokoulun tuki ry ja Joensuun kaupunki.

- Tulevaisuuden kuusi oli tarkoitus istuttaa jo viime kesänä, mutta Ilosaaren remontin venymisestä johtuen kuusen istuttaminen päätettiin siirtää tähän kesään. Nyt on oikea aika istutukselle, kommentoi Grand Old Rockers of Joensuun puheenjohtaja Arto Pippuri.

Tulevaisuuden kuusen istuttamisesta vastaavat Grand Old Rockers of Joensuun puheenjohtaja Arto Pippuri, Ilovaarin tuottaja Jarno Pitko, Tulevaisuuden kuusen kampanjapäällikkö Mika Vanhanen ja Joensuun kaupungin kulttuurijohtaja Sari Kaasinen. Istutuksen yhteydessä lausutaan avaus sanat ja esitetään oodi Tulevaisuuden kuuselle.

- On hienoa, että Joensuun vahvat kulttuuritoimijat haluavat muistaa Ilosaarta Tulevaisuuden kuusella, kommentoi Eno-verkkokoulun tuki ry:n kampanjapäällikkö Mika Vanhanen.

- Sehän on tavallaan Rokkikuusi ja symboloi Ilovaarin ja Ilosaarenkin uutta alkua, jatkaa Kerubin toimitusjohtaja Asko Piiparinen.

- Tällä hetkellä Ilosaaressa tehdään viimeistelytöitä ja tämän kesän tapahtumia varten Ilosaari on täydessä käyttökunnossa. Tulevaisuuden kuuselle varattiin paikka jo rakentamisen yhteydessä, toteaa Joensuun kaupungin tapahtumapäällikkö Markku Pyykkönen.

Ilosaaren istutettavalla kuusentaimella on merkittävä tarina. Suomen itsenäistymisen yhteydessä vuonna 1917 kylvettiin Itsenäisyyden kuusi, joka siirrettiin Helsingin Kaivopuistoon vuonna 1931. Vuonna 2014 Joensuuhun lähetettiin Itsenäisyyden kuusen kävyt, joiden siemenistä kasvatettiin Botanian kasvitieteellisessä puutarhassa taimia Suomen 100-vuotisjuhlavuotta ajatellen. Taimen mukana tulee kullattu laatta, joka on merkkinä siitä, että taimi oli Itsenäisyyden kuusen jälkeläinen. Kampanjan organisoi ENO-verkkokoulun tuki.
Päivitetty 03.07.2018

« Takaisin