"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Ilmoita metallibändisi Capital of Metal -kisaan

« Takaisin

Capital of Metal -kampanjassa selvitetään, mikä Suomen kaupungeista ansaitsee maailman metallipääkaupungin tittelin. Kampanja käynnistyy tänään Capital of Metal -verkkosvulla.

Voittajaksi selviytyy kaupunki, josta löytyy eniten metallibändejä asukaslukuun suhteutettuna. Bändit voivat ilmoittautua mukaan verkkosivulla 20. kesäkuuta asti ja voittaja julkistetaan 21.6. Voittajakaupunki esittäytyy Helsingin Tuska-festivaaleilla 29.6.–1.7.2018.

Osallistuneiden bändien kesken arvotaan lahjakortteja.

Suomalaisen metallimusiikin ystävillä ympäri maailman on mahdollisuus osallistua kampanjaan tykkäämällä suosikkiyhtyeistään Capital of Metal -nettisivuilla. 

Kaikkien bändeistä tykänneiden kesken arvotaan kaksi matkat ja majoitukset sisältävää lippupakettia Tuska-festivaalille.

Kampanjassa on tehty Joensuusta myös metallivideo, jossa Stam1nan laulaja Antti Hyyrynen esittelee kaupungin metalliskeneä.

-    Kaikki joensuulaiset metallibändit ovat tervetulleita osallistumaan ja tekemään meistä Suomen metallipääkaupunkia. Tämä on samalla tilaisuus viedä omaa musiikkia maailmalle sivuston kautta ja todistaa, että me täällä Suomessa todella olemme maailman metallimuusikin keskus, viestintäpäällikkö Reeta Knuuti kommentoi.

Paikallisesti Joensuu tekee yhteistyötä Susiraja Metal Clubin kanssa, joka on Itä-Suomen suurin raskaan musiikin yhdistys.

-    Hyvä että saadaan vihdoin valittua metallipääkaupunki maailman kovimmalle metallimaalle! Leppoisin mielin lähdetään kisaamaan, sillä meidän oman kaupungin skene on sen verran virkeä, Petri Lauronen Susiraja Metal Clubin puheenjohtaja kertoo.

Kampanja tuo esille Suomen asemaa globaalina metallimaailman keskuksena, jossa on eniten metallibändejä asukasta kohden.

-    Joensuulla on jo vahva maine musiikkikaupunkina Suomessa. Kisailun ohessa päästään esittäytymään myös maailmalle. Esimerkiksi Ilosaarirockissa on tänä kesänä useampi kovan luokan metallibändi, Knuuti jatkaa.  
 

Päivitetty 09.05.2018

« Takaisin