"Tuoretta tietoa kaupungistamme"

Uutiset

Joensuun kaupungin toiminnasta kertovat tiedotteet ja uutiset kootusti yhdellä sivulla.

« Takaisin

Finna-nettikirjasto käyttöön Vaara-kirjastoissa

« Takaisin
Maanantaina 4.6.2018 myös Vaara-kirjastot alkavat käyttää Finna-nettikirjastoa. Tähän asti käytössä ollut www.vaarakirjastot.fi -osoite ei kuitenkaan poistu käytöstä ennen vuoden loppua, vaan käyttöliittymät toimivat rinnakkain.

Osoitteessa www.vaara.finna.fi toimiva uusi nettikirjasto sisältää samat toiminnot kuin vanhakin nettikirjasto. Etusivulle on nostettu aiempaa selkeämmin kirjaston ajankohtaiset kuulumiset. Kunkin kirjaston yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät pikavalikosta. Myös aineiston pikahaku on esillä etusivulla.

Kirjautumalla nettikirjastoon asiakkaat voivat muun muassa uusia lainansa ja tehdä varauksia. Huoltaja voi myös halutessaan liittää lapsensa kirjastokortin omaan tiliinsä, ja samalla kertaa nähdä sekä omat että lapsensa lainat. Liitettäessä lapsen korttia vanhemman tiliin tarvitaan liitettävän kortin numero ja tunnusluku.

Finna.fi on yhteinen tietokanta, jonka tarkoitus on vaiheittain korvata Suomen museoiden, kirjastojen ja arkistojen yksittäisiä verkkopalveluita. Yleisistä kirjastoista Finnaa käyttävät tällä hetkellä mm. Etelä-Karjalan Heili-kirjastot, Oulun ympäristön OUTI-kirjastot ja Kuopion kaupunginkirjasto. Finna-hakupalveluita käyttävät myös Itä-Suomen yliopiston kirjasto ja Karelia-ammattikorkeakoulun kirjasto.
Päivitetty 29.05.2018

« Takaisin