Uutisia ja tiedotteita

« Takaisin

Aikamatka amerikkalaiseen musiikkiin Joensuun Musiikkitalvessa 21.-24.2.2019

« Takaisin

Joensuun Musiikkitalvea vietetään 21.-24.2.2019 teemalla Uudesta maailmasta. Neljän päivän aikana eri puolilla Joensuuta soi musiikki klassisesta jazziin.
 
- Kun kuuntelee Atlantin toiselta puolelta tulevia uutisia, voi helposti unohtua, kuinka uskomaton ja kiehtova maa Amerikka on, ja mikä loputon inspiraation lähde tämä maa on ollut musiikille. Orjuuden kurjuudesta syntyi gospel, blues ja jazz, perustelee Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Jurjen Hempel.
 
Musiikkitalven avajaiskonsertissa torstaina Joensuun kaupunginorkesteri esittää yhdessä Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa Antonin Dvořákin sinfonian Uudesta maailmasta, solistina Julien Van Mellaerts. Joensuu Big Band Goes America -konsertin solisteina perjantaina ovat Tero Lindberg ja Juliana Vehviläinen. Virta Ensemblen Amerikanpastilleja ja kamarikuoro Kaiskun Winter Rose -kamarikonserttien jälkeen lauantai-ilta päättyy rumpalilegenda Steve Gaddin ja tanskalaismuusikoiden muodostaman Blicher/Hemmer/Gadd -urkutrion konserttiin.

Sunnuntaina Tuomas Pyrhönen esittää uruilla improvisaatioita monelle mantereelle. Musiikkitalvi päättyy Joensuun Konservatorion ja Joensuun Oopperayhdistyksen yhteistuotantoon America! - musikaalin syntysijoilla.
 
Musiikkitalven ilmaisissa keskipäivän konserteissa Carelicumissa konservatorion väki pienimmästä isoimpaan pistää parastaan. Rytmiklubilla Kerubissa tarjoillaan kattaus konservatorion musiikkiopisto- ja perustutkintolinjan yhtyeitä.
 
Musiikkitalvi tuotetaan jälleen kerran joensuulaisten musiikkitoimijoiden mahtavalla yhteistyöllä. Uutena mukana ovat kamarikuoro Kaisku ja Joensuu Big Band. Tuttuja tekijöitä aiemmilta vuosilta ovat Joensuun kaupunginorkesteri, oopperayhdistys, konservatorio ja evankelisluterilainen seurakunta sekä Jazzkerho-76 ja Virta Ensemble.
 
Musiikkitalven ohjelma kokonaisuudessaan löytyy kaupunginorkesterin verkkosivulta http://www.joensuu.fi/musiikkitalvi ja Facebookista nimellä Joensuun Musiikkitalvi.

Päivitetty 20.12.2018

« Takaisin